06 84 72 18 11 info@etientraining.nl

OVER ETIEN THEZALUS

Wij vertellen je graag meer over Etien, de eigenaar van E10 Training en wat E10 Training zo succesvol maakt.

De eerste stappen 

Ik ben Etien Thezalus, geboren op 26 december 1978. Ik kom uit een sterk gezin. M’n ouders komen uit Frankrijk, ikzelf ben geboren in Suriname. Als kleine jongen heb ik altijd gehouden van sporten, waardoor ik op jonge leeftijd al veel verschillende takken van sport heb beoefend.

Ik ben begonnen met basketbal, dat is lange tijd een mooie sport voor mij geweest. Uiteindelijk kwam ik aanraking met kickboksen. Kickboksen heeft mijn leven veranderd op verschillende vlakken en heeft mij gemaakt tot de persoon wie ik nu ben.

De start van een internationale sportcarrière 

Ik ben gestart met kickboksen, Muai Thai. Van recreatief sporten naar de wedstrijdgroep, toen ben ik wedstrijden gaan doen en vanaf dat moment ben ik er steeds fanatieker mee bezig gegaan. De doorzetter in mij heeft ervoor gezorgd dat ik het tot een hoog niveau in de kickbokswereld heb gebracht.

Door het kickboksen heb ik meerdere landen kunnen zien en culturen kunnen meemaken. Ook gaf het mij de kans om tegen grote andere topsporters te kunnen vechten op internationale evenementen.

Doorgeven van kennis 

Ik heb de sport op een hoog niveau beoefend, mooie hoogtepunten meegemaakt en veel kennis meegenomen. Tijdens mijn grote doorbraak in het kickboksen kreeg ik een ongeluk waardoor ik 2 maanden niks kon doen en een half jaar heb moeten revalideren.

Daarna was het kiezen of ik door zou gaan of zou stoppen met kickboksen. Ik heb toen mezelf overwonnen door keihard te werken en ben weer gaan vechten. Ik heb later besloten te stoppen met kickboksen en de keuze gemaakt om mijn ervaringen en levenslessen te gaan delen met anderen. Ik ben vervolgens mijn eigen sportschool gestart in Suriname; Killa’s Cardio Boxing.

Van Suriname naar Nederland 

Na een paar jaar goed draaien en Killa’s Cardio Boxing als gevestigde naam in Suriname op de kaart gezet te hebben, besloot ik om naar Nederland te vertrekken. Hier ging ik in eerste instantie opzoek naar een baan, maar toen dit niet lukte besloot ik om mijn passie weer te gaan volgen en begon ik een sportschool in Nederland.

Zelfvertrouwen en sport 

Voornamelijk het kickboksen heeft mij allerlei tegenslagen laten overwinnen, zoals pesten op school, niet makkelijk vrienden kunnen maken en fysieke tegenslagen. De kickbokswereld heeft mij zelfverzekerder gemaakt en mij zelfvertrouwen gegeven.

Begeleiding internationaal toptalent 

Met heel veel passie heb ik topvechters kunnen begeleiden, ze mentaal sterker gemaakt, uitgedaagd en iedere keer de grenzen opgezocht.

5 jaar heb ik de sportschool op die manier gedraaid, maar ik wilde meer doen voor atleten. Door mijn kennis en mijn contacten over de hele wereld heb ik besloten om hiernaast ook een managementbureau te openen. Met het managementbureau lukte het mij om atleten allround te begeleiden. Naast het managementbureau, heb ik een aantal grote kickboks evenementen georganiseerd in Nederland.

 

Opening E10 Training in Assen 

Tenslotte heb ik mijn eigen sportschool in Assen opgestart om mensen persoonlijk te kunnen begeleiden door middel van Personal Training en groepstrainingen. Ik heb onlangs de naam Killa’s Cardio Boxing veranderd naar E10 Training. E10 is als de brandstof die je nodig hebt om je auto te kunnen rijden, zo zie ik sporten en mijn sportschool. Iets wat je nodig hebt om verder te kunnen gaan in het leven.