06 84 72 18 11 info@etientraining.nl

OVER ETIEN THEZALUS

Wij vertellen je graag meer over Etien, de eigenaar van E10 Training en wat E10 Training zo succesvol maakt.

De eerste stappen 

Ik ben Etien Thezalus, geboren op 26 december 1978. Ik kom uit een sterk gezin. M’n ouders komen uit Frankrijk. Ik ben geboren in Suriname. Als kleine jongen heb ik altijd gehouden van sporten, waardoor ik op jonge leeftijd al heel veel takken van sport hebben beoefend. Ik ben begonnen met basketbal. Dat is lange tijd een mooie sport voor mij geweest.

Uiteindelijk kwam ik aanraking met kickboksen. Kickboksen heeft het mij veranderd op verschillende vlakken in het leven en heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben. In het kickboksen kon ik mij helemaal geven.

De start van een internationale sportcarrière 

Ik ben gestart met kickboksen, Muai Thai. Van recreatief sporten naar de wedstrijdgroep, toen ben ik wedstrijden gaan doen en vanaf dat moment ben ik er steeds fanatieker mee bezig gegaan. Het fanatieke stukje van mij heeft mij tot een heel hoog niveau in de kickbokswereld gebracht.

Door het kickboksen heb ik veel landen kunnen zien, veel culturen kunnen meemaken en met veel grote andere topsporters waar ik tegenop keek mee kunnen doen op grote evenementen.

Doorgeven van kennis 

Ik heb de sport op een hoog niveau beoefend, veel mooie hoogtepunten in mijn leven meegemaakt en veel kennis meegenomen. Tijdens mijn grootste doorbraak die ik wou maken met het kickboksen kreeg ik een ongeluk, waardoor ik 2 maanden niks kon doen en een half jaar heb moeten revalideren.

Daarna was het kiezen of ik door zou gaan of zou stoppen met kickboksen. Ik heb toen mezelf overwonnen door keihard te werken en ben weer gaan vechten. Ik heb later toch besloten te stoppen met kickboksen en wat ik in mijn leven heb geleerd met kickboksen en mijn ervaringen te gaan delen met anderen.

Na mijn ongeluk had ik moeite met afvallen en mijn conditie weer op peil te krijgen. Omdat ik graag de ring weer in wou, werd dit mijn nieuwe doel! Dat ben ik toen positief gaan gebruiken door mijn eigen sportschool te starten in Suriname. Dat ging fantastisch om de passie die ik heb voor en de kennis die ik heb van de sport.

Van Suriname naar Nederland 

Na een paar jaar goed gedraaid te hebben, les te hebben gegeven en Killa’s Cardio Boxing groter te hebben gemaakt heb ik besloten om naar Nederland te komen. Hier ben ik op zoek gegaan naar een baan, maar dat wou niet lukken.

Daarom ben ik mijn passie achterna gegaan en ben ik begonnen met een sportschool in Nederland. Het is mij aardig goed gelukt mijn eerste sportschool (Killa’s Cardio Boxing) neer te zetten.

Zelfvertrouwen en sport 

Voornamelijk het kickboksen heeft mij allerlei tegenslagen laten overwinnen, zoals pesten op school, niet makkelijk vrienden kunnen maken.

De kickbokswereld heeft mij zelfverzekerder gemaakt en mij zelfvertrouwen gegeven. Daarom ben ik het blijven doen.

Begeleiding internationaal toptalent 

Met heel veel passie heb ik topvechters kunnen begeleiden, mijn kennis kunnen overdragen aan mensen die willen afvallen, mentaal sterker willen worden, over hun grenzen heen willen gaan, fit willen blijven.

5 jaar heb ik de sportschool op die manier gedraaid. Maar ik wilde meer doen voor atleten. Door mijn kennis en mijn contacten in de hele wereld heb ik besloten om hiernaast ook een managementbureau te openen.

Het managementbureau is zeer geschikt om mijn kennis daar ook in te leggen en de atleten op de juiste manier te begeleiden. Naast dat ik dat managementbureau heb, heb ik een aantal grote kickboks evenementen georganiseerd in Nederland.

 

Opening E10 Training in Assen 

Tenslotte heb ik mijn eigen sportschool in Assen opgestart om mensen persoonlijk te begeleiden door middel van Personal Training en groepstrainingen. Ik heb onlangs de naam veranderd naar E10 Training omdat dit beter aansluit bij de doelgroep die ik wil bereiken.